Laddar Karta...

Kurs

Hjälp ditt högkänsliga barn att blomstra!

Kursstart: tisdag 27 februari 2018

Tid: 18:00 - 20:30

Plats: Studiefrämjandet Malmö

Kursavgift: 0,00 kr per deltagare

6 kurstillfällen: 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 3/4, 10/4 (uppehåll under påskveckan)

Kursavgift: 895 kronor

En kurs för föräldrar och andra vuxna som vill lära sig förstå och stötta högkänsliga barn. Kursen vänder sig till dig som har barn i åldersgruppen 0 till 12 år.

Högkänsliga barn lägger märke till detaljer och känner saker djupt. De märker också när andra inte mår bra. De ställer många frågor som ofta är djupa och tänkvärda. Det är vanligt att de använder vuxna ord för sin ålder och har en underfundig humor.

Högkänsliga barn tycker inte om bullriga och stökiga miljöer och blir lätt skrämda av oväntade ljud och annat som kommer plötsligt. De föredrar lugna lekar och överväger om det är säkert innan de klättrar högt. De har svårt att hantera stora förändringar och har svårt att somna efter en händelserik dag. Många högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta och klagar över att kläder skaver. De presterar bäst när det inte finns främmande människor i närheten.

Under kursen får du kunskap om forskningen om högkänsliga barn och får praktiska råd om hur du kan stötta ditt barn, så att det kan utveckla sina styrkor. Vi kommer att diskutera fördelarna med att vara känslig och hur du hjälpa ditt barn att dra nytta av dem. Du får också viktiga praktiska redskap som du kan använda i vardagen med ditt känsliga barn, så att du kan möta hans eller hennes behov, hjälpa honom eller henne att förebygga och hantera överstimulering samt att hantera sina känslor och bevara ett inre lugn i utmanande situationer.

Vi kommer också att diskutera hur barn kan få en bra vardag i förskola, skola och fritidshem med trivsel, trygghet och utveckling.

Kursen skapas utifrån deltagarnas behov och önskemål. Några teman som vi kommer att diskutera under kursen är

  • Ditt högkänsliga barn och du som förälder
  • Känslohantering – för trygghet och mental styrka
  • Utveckla styrkor och stärk självkänslan
  • Social känslighet och empati
  • Överstimulering och stress

Första kurstillfället, med tema Ditt högkänsliga barn och du som förälder, är en föreläsning som du kan gå på även om du inte tänkt gå på kursen eller om du inte bestämt dig än. Efter föreläsningen finns det möjlighet att anmäla sig till resterande fem kurstillfällen i mån av plats. Under kommande fem kurstillfällen ägnas mer tid åt samtal och diskussioner.

Om du har frågor om kursen, är du välkommen att kontakta mig på harriet@inspirationskompaniet.se.

Kursen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Varmt välkommen!

Bokningen är stängd för detta evenemang.