Laddar Karta...

Kurs

Högkänslighet – ett personlighetsdrag med utmaningar och glädjeämnen

Kursstart: söndag 24 mars 2019

Tid: 10:00 - 16:00

Plats: HumaNova Utbildning

Kursavgift: 0,00 kr per deltagare

Kursavgift: 1 295 kronor

 

  • Tänker du över saker mer än de flesta andra?
  • Lägger du märke till detaljer och nyanser som andra inte ser?
  • Känner du av andra människors sinnesstämningar?
  • Uppskattar du djupa samtal mer än småprat?
  • Känner du lätt överväldigad, när det händer mycket runtomkring dig?

Då är du kanske högkänslig.

Högkänslighet är ett ärftligt personlighetsdrag som 15-20 procent av alla människor föds med. Högkänsliga personer är empatiska och reagerar mer än andra på både positiva och negativa upplevelser. Vi lägger märke till detaljer som de flesta andra missar och bearbetar våra sinnesintryck och våra upplevelser djupt. Vårt nervsystem är känsligare än andras, vilket gör att vi lättare blir överstimulerade. Högkänsliga personer längtar efter att engagera sig i kreativa och meningsfulla sammanhang.

Som minoritet i ett samhälle som är anpassat efter den utåtriktade icke-högkänsliga majoriteten kan vi möta svårigheter i vardagen. Därför är det viktigt att vi lär känna vår känslighet och vilka styrkor, svagheter och behov vi har. Då kan vi hitta strategier som hjälper oss att hantera utmaningar och visa våra resurser.

Ledorden under denna kursdag för högkänsliga och alla som är intresserade av högkänslighet är kunskap, strategier och meningsfullhet.

Kursen ger dig kunskap om vad högkänslighet är och hur den påverkar våra liv och våra relationer. Genom övningar och samtal lär du känna din känslighet bättre. Dessutom får du exempel på strategier som hjälper dig att hantera utmaningar och svårigheter. Vi undersöker också hur vi kan ha mer trygghet, glädje och mening i våra liv.

Om du har frågor om kursen, är du välkommen att kontakta mig på harriet@inspirationskompaniet.se.

Kursen arrangeras i samarbete med HumaNova Utbildning AB.

Varmt välkommen!