Laddar Karta...

Föreläsning

Ditt högkänsliga barn och du som förälder

Datum: torsdag 15 mars 2018

Tid: 18:00 - 20:30

Plats: Studiefrämjandet Lund

Biljettpris: 150,00 kr per deltagare


Detta är en föreläsning för föräldrar och andra vuxna som vill lära sig förstå och stötta högkänsliga barn. Föreläsningen vänder sig till dig som har barn i åldersgruppen 0 till 12 år.

Högkänsliga barn lägger märke till detaljer och känner saker djupt. De märker också när andra inte mår bra. De ställer många frågor som ofta är djupa och tänkvärda. Det är vanligt att de använder vuxna ord för sin ålder och har en underfundig humor.

Högkänsliga barn tycker inte om bullriga och stökiga miljöer och blir lätt skrämda av oväntade ljud och annat som kommer plötsligt. De föredrar lugna lekar och överväger om det är säkert innan de klättrar högt. De har svårt att hantera stora förändringar och har svårt att somna efter en händelserik dag. Många högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta och klagar över att kläder skaver. De presterar bäst när det inte finns främmande människor i närheten.

Högkänslighet är en potential, som kan utvecklas i positiv eller negativ riktning. Den ger både möjligheter och utmaningar. Högkänsliga barn påverkas på gott och ont mer av miljön i och utanför hemmet än andra barn. Därför är föräldrarna och andra vuxna omkring dem mycket viktiga för dem.

För att vara en god förälder till ditt högkänsliga barn, behöver du ha kunskap och förståelse både för barnets känslighet och för dess övriga temperament och personlighetsdrag. Då kan du anpassa din uppfostran, så att du kan locka fram de bästa sidorna hos ditt barn.

På denna föreläsning får du veta vad högkänslighet är och vad som kännetecknar högkänsliga barn. Jag berättar också om de olika sätt, på vilka högkänsliga barn är olika. Du får exempel från aktuell forskning om känsliga barn och råd om vad du ska tänka på som förälder.

Föreläsningen är också första kurstillfället på kursen Hjälp ditt högkänsliga barn att blomstra!. Efter föreläsningen finns det möjlighet att anmäla sig till resterande fem kurstillfällen i mån av plats.

Om du har frågor om föreläsningen, är du välkommen att kontakta mig på harriet@inspirationskompaniet.se.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Varmt välkommen!

Boka plats

Bokningen är stängd för detta evenemang.