Laddar Karta...

Föreläsning

Högkänsliga barn – med potential att blomstra

Datum: tisdag 9 april 2019

Tid: 18:00 - 20:30

Plats: Apple Hotel, sal Ingrid Marie

Biljettpris: 195,00 kr per deltagare

Pris för medlem i SFH: 145,00 kr (vid angivande av kupongkod)

 

Högkänsliga barn lägger märke till detaljer och känner saker djupt. De märker också när andra inte mår bra. De ställer många frågor som ofta är djupa och tänkvärda. Det är vanligt att de använder vuxna ord för sin ålder och har en underfundig humor.

Barn som är högkänsliga tycker inte om bullriga och stökiga miljöer och blir lätt skrämda av oväntade ljud och annat som kommer plötsligt. De föredrar ofta lugna lekar och överväger om det är säkert innan de klättrar högt. De har svårt att hantera stora förändringar och har svårt att somna efter en händelserik dag. Många högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta och klagar över att kläder skaver. De presterar bäst när det inte finns främmande människor i närheten.

Högkänslighet är en potential, som kan utvecklas i positiv eller negativ riktning. Den ger både möjligheter och utmaningar. Högkänsliga barn påverkas på gott och ont mer av miljön i och utanför hemmet än andra barn. Därför är föräldrarna och andra vuxna omkring dem mycket viktiga för dem.

För att vara en god förälder till ditt högkänsliga barn, behöver du ha kunskap och förståelse både för barnets känslighet och för dess övriga temperament och personlighetsdrag. Då kan du anpassa din uppfostran, så att du kan locka fram de bästa sidorna hos ditt barn.

Föreläsningsinnehåll

Denna föreläsning om högkänsliga barn ger föräldrar och andra vuxna förståelse och kunskap om, hur de kan utveckla sitt och andra känsliga barns styrkor. Du får veta vad högkänslighet är och vad som kännetecknar högkänsliga barn. Jag berättar också om de olika sätt, på vilka högkänsliga barn är olika. Du får exempel från aktuell forskning om känsliga barn och råd om vad du ska tänka på som förälder.

Några teman som jag kommer att prata om på föreläsningen är:

  • Gränssättning
  • Förebygga och hantera överstimulering och stress
  • Utveckla styrkor och stärka självkänslan genom att stötta och utmana
  • Känslohantering – för trygghet och mental styrka

Efter föreläsningen kommer det att finnas tid för en frågestund.

Varmt välkommen!

Boka plats

Bokningen är stängd för detta evenemang.